Therapeut

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Patiënten met bewegingsgerelateerde klachten worden vaak behandeld met oefeningen ter verbetering van de bewegelijkheid en pijn. 

Mijnoefening biedt verschillende disciplines in de gezondheidzorg de mogelijkheid om met mijnoefening te werken, met als uitgangspunt dat de patiënt volledig en correct wordt begeleid in het uitvoeren van de oefeningen en adviezen. 

Ga naar uw fysiotherapeut alvorens u de oefeningen doet van MijnOefening. Zij kunnen advies op maat geven en bepalen of de oefeningen geschikt zijn voor u. 

Kijk hier voor een fysiotherapeut aangesloten bij mijnoefening.nl

 

 

Oefentherapie

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar-Mensendieck is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

MijnOefening biedt verschillende disciplines in de gezondheidzorg de mogelijkheid om met mijnoefening te werken, met als uitgangspunt dat de patiënt volledig en correct wordt begeleid in het uitvoeren van de oefeningen en adviezen. 

Ga naar uw oefentherapeut alvorens u de oefeningen doet op MijnOefening. Zij kunnen advies op maat geven en bepalen of de oefentherapie geschikt is voor u.  

Kijk hier voor een oefentherapeut aangesloten bij mijnoefening.nl

 

Chiropractie

Chiropractie is een behandelmethode voor jong en oud waarmee een grote variatie aan klachten behandeld kunnen worden. Een therapeut behandelt voornamelijk rug- en nekklachten. Maar ook klachten als hoofdpijn of problemen in bijvoorbeeld de schouder of knie kunnen met chiropractie verholpen worden. 

U kunt via mijnoefening.nl contact opnemen met één van de praktijken om een afspraak te maken met een therapeut gevestigd in Nederland en/of Belgie. Mijnoefening biedt slechts informatie ter ondersteuning van bijvoorbeeld een behandelingsplan van de therapeut.

Er zijn vele verschillende behandelingsmethoden binnen de chiropractie waardoor uw behandelaar de juiste aanpak voor u zal kiezen om zo snel als mogelijk een goed resultaat te boeken. Binnen de chiropractie is de manipulatie techniek één van de bekendste technieken. Deze manuele techniek brengt beweging in het gewricht en heeft daarnaast een positief effect op de zenuwfunctie en spierfunctie. Niet alleen deze technieken worden veel gebruikt in de chiropractie, maar ook allerlei andere bewegingstechnieken en spiertechniekenen om ontspanning te brengen in het desbetreffende gedeelte. 

In de chiropractie wordt ook veel aangedacht besteed aan het geven van houdingsadvies en oefeningen. MijnOefening kan daarom een goede tool zijn voor u als patiënt voor het uitvoeren van deze oefeningen en adviezen.